Bulut Gibi Saray Tatlısı Tarifi
Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlık: 20dk
Pişirme: 25dk
Toplam: 45dk
Bulut Gibi Saray Tatlısı Tarifi için Malzemeler
- 1 su bardağı un (120 gram )
- 2 yemek kaşığı nişasta (38 gram )
- 1 çay bardağı toz şeker (75 gram )
- 5 su bardağı süt (1 litre )
- 1 yemek kaşığı tereyağı (14 gram )
- 1 paket şekerli vanilin (5 gram )
- 1 su bardağı dövülmüş fındık içi
- yarım paket sıvı krema (100 ml )
- 120 gram çikolata
- antep fıstığı
Bulut Gibi Saray Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Tatlı için uygun büyüklükte bir tencere içine un, nişasta ve toz şekeri alın. Malzemeleri kaşık ile karıştırın. Sonrasında üzerine azar azar sütü ilave edin. Topaklanma kalmayana kadar karıştırın.
- Ocak üzerine alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Süre sonunda ocağın altını kapatın. Vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Yağ eriyene kadar muhallebiyi karıştırın. Tatlıyı hazırlayacağınız bardakların içine soğuk su koyup çalkalayın. Fazla suyunu dökün ve muhallebiyi bardaklara eşit olarak paylaştırın.
- Bardakların üzerini düzeltip streç film ile hava almayacak şekilde kaplayın. Buzdolabına kaldırıp tatlıların soğuması için 4 saat bekletin. Süre sonunda kontrol edin.
- Parmağınızı muhallebi üzerine hafifçe bastırdığınızda bardaktan çıkıyorsa tatlıların kıvamı tamam demektir. Eğer çıkmıyorsa 1 saat kadar daha buzdolabında bekletin. Hazır olan tatlıları bardaklardan çıkarın.
- Tatlıları ortadan ikiye bölün. Tatlıların kenarlarını dövülmüş fındık içine bulayın. Üzerleri için yarım paket sıvı kremayı kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın.
- Çikolataları üzerine ekleyip eriyene kadar karıştırın. Karışımı tatlıların üzerine döküp düzeltin. Süslemek için çikolatanın üzerine toz fıstık serpebilirsiniz.
Bulut Gibi Saray Tatlısı Tarifi için Videolu Anlatım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kışlık Köz Biber Köz Domates Sosu Tarifi
16 kişilik,
15dk hazırlanma,
45dk pişirme
Bera Tatlı Dünyası
