Kahvaltılık Sos Tarifi
Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlık: 20dk
Pişirme: 25dk
Toplam: 45dk
Kahvaltılık Sos Tarifi için Malzemeler
- 3 adet közlenmiş domates
- 4 adet közlenmiş kapya biber
- 1,5 su bardağı ceviz
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- kimyon
- pul biber
- zahter kekik
- çemen tozu
- toz şeker
- tuz
- 10 diş sarımsak
- zeytinyağı
Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kapya biber ve domatesleri közleyip kabuklarını soyun. Domatesleri mümkün olduğunca küçük küpler şeklinde doğrayıp tencere içine alın. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Domatesler ocaktayken kapya biberlerin çekirdeklerini çıkarıp onları da küçük küçük doğrayıp hazırlayın. Domatesler kaynamaya başlayınca biberleri üzerine ekleyip karıştırın.
- Sosu bu şekilde pişirmeye devam edin. Yaklaşık 5 dakika pişen malzemeleri hiç parçacık kalmayacak şekilde blenderden geçirin. Sosun kıvamını kontrol edin. Suyunu çekmişse başka bir kap içine alın.
- Sos tenceresi içine zeytinyağını alıp üzerine küçük küçük doğradığınız sarımsakları ilave edin. Yaklaşık 1 dakika kısık ateşte sarımsakları karıştırarak kavurun. Ardından salçaları ekleyin.
- Salçaları da karıştırdıktan sonra baharatlar ve toz şekeri ilave edip yeniden karıştırın. Kenarda bekleyen sosu ilave edip karıştırın. Tüm malzemeler karıştıktan sonra sosun kıvamını kontrol edin.
- İstediğiniz koyulukta ise ocağın altını kapatın. Ceviz içlerini küçük küçük doğrayıp sos içine ekleyin. Sosu karıştırıp kavanoz ve kaselere paylaştırabilirsiniz.
Kahvaltılık Sos Tarifi için Videolu Anlatım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sadece 3 Malzemeli Kahvaltılık Tarifi
2-4 kişilik,
5dk hazırlanma,
15dk pişirme
Yörük Kızının Mutfağı


Patlıcanlı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi
16 kişilik,
30dk hazırlanma,
45dk pişirme
Çiçekli Mutfağım


Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi
6-8 kişilik,
45dk hazırlanma,
2 saat pişirme
Köyden Lezzetler
