Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi
Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlık: 45dk
Pişirme: 2 saat
Toplam: 2 saat 45dk
Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi için Malzemeler
- 5 kilogram domates
- 2,5 kilogram kapya biber
- 2 baş sarımsak
- 300 gram kıl biber
- 200 gram acı biber isteğe bağlı
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ 200 ml
- 1 su bardağı sirke 200 ml
- elma ya da üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı çörek otu
Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır?
- Sos için kullanacağınız biberleri bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Domates, kapya biberleri ve sarımsakları mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin. Malzemeleri derin bir tencere içine alın.
- Tencereyi ocağa alıp sosu kaynatmaya başlayın. Sos kaynarken yeşil biberleri mutfak robotundan geçirin. Maydanozları ince ince kıyıp hazırlayın. Yaklaşık 1,5 saat sosu kaynatın. Kıvamını kontrol edin.
- İstediğiniz kıvama geldiyse sıvı yağ, sirke, tuz, biberler, maydanoz ve çörek otunu da ekleyip sosu yeniden karıştırın. Yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
- Sosları saklayacağınız kavanozları temizleyip kurulayın. Kapakları kaynar su içine bırakın ki kavanozu sıkı tutsun. Hazır olan sosu bir geniş ağızlı huni yardımı ile kavanozlara paylaştırın.
- Kavanozları kapatmadan önce kapak kısmının kenarında olan sosları peçete ile temizleyin. Ardından kapakları sıkıca kapatın. Kavanozları ters çevirip düz bir tengah üzerinde bekletin.
- Tamamen soğuduktan sonra kavanozları kontrol edip serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Açıldıktan sonra buzdolabında saklamanız gerekir.
Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi için Videolu Anlatım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sadece 3 Malzemeli Kahvaltılık Tarifi
2-4 kişilik,
5dk hazırlanma,
15dk pişirme
Yörük Kızının Mutfağı


Patlıcanlı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi
16 kişilik,
30dk hazırlanma,
45dk pişirme
Çiçekli Mutfağım


Kırmızı Biberli Kahvaltılık Sos Tarifi
6-8 kişilik,
45dk hazırlanma,
2 saat pişirme
Köyden Lezzetler
